חכם מסעוד זרביב נולד בשנת תט"ו (1655) בקונסטנטין באלג'יריה.
גדל בתורה וביראה בשלהי דורו של חכם משה מועטי, רב העיר קונסטנטין, וכונה רבי מסעוד אל חסיד.
בתקופתו בשנת תי"ט (1659) סופחה אלגי'ריה לשלטון העות'מאני, ויציבות השלטון המקומי התערערה, דבר שארע מאוד את חייהם של יהודי אלג'יריה, והגביר את מעשי הרצח, ההתאכזרות וההשפלה, שהיו מנת חלקם. כך עד שנת תע"א (1711), בה הכיר הסולטאן בעצמאות השלטון המקומי, בכך שהשלטון יועבר בירושה.
מסכת חייו של חכם מסעוד זרביב, היו שרשרת ארוכה של ייסורים. הוא שיכל את כל ארבעה עשר ילדיו. ואחר כל זאת כתב את ספרו 'זרע אמת', כך שלפחות יתקיים מפרי רוחו זרע אמת. הוא העיד על עצמו, שהיה חולה בגופו, אך זכה לבן נוסף, שיזכה ללמוד תורה וללמדה לרבים. באחרית ימיו, באו עליו עלילות דברים, ונאסר ע"י השלטון. הוא נענש ב400 מלקות במקל מעץ. וכפי שהעיד על עצמו, לאחר אותם מכות "בטלו הטוחנות, ואפסו הכוחות, וחשכו הרואות", ולמרות המכות הקשות, נותר בחיים, והיה לפלא גם בעיני המוסלמים.
את ספרו 'זרע אמת' על התורה סיים לכתוב ביום ט"ו אדר תע"ה (1715), ורמז בפסוק 'כי מכל צרה הצילני', ו'עמו אנוכי בצרה', שסכום תוך אותיות צרה - דיא, עולה ט"ו. אין אנו יודעים את יום פטירתו של חכם מסעוד זרביב, אנו מציינים אותו ביום ט"ו אדר תע"ה (1715)
ספרו 'זרע אמת' יצא לאור לאחר מותו בשנת תרי"א (1851) בעיר ליוורנו בידי חכם חביב טולידאנו, ושמו מוזכר בתחילת הספר, בדיבור המתחיל: 'חביב אדם שנברא בצלם'.